Saturday, May 29, 2010

Täna, eile, üleeile

Päevad mööduvad liiga kiiresti, tundub viimasel ajal. Rahulik kevad on meile kõigile vist rohkem meele järele, kui kiire suvi. Siis on Marionil restoranis tööd rohkem, vähem aega, külavahe on päikesest uimaseid aarialasi täis.
Kraadiklaas näitab akna taga varjus 31 kraadi, Elizabeth keeldub välja minemast. Tuba on õnneks meeldivalt jahe, või no mis jahe, vahest 24 kraadi. Lugesin nekrolooge, sest sain teada, et Boris (Buracinschi) on lahkunud siitilmast. Ja huvitav, et just eile mõtlesin temale seoses selle odava lennupiletiga, mõte oli teda siia konksutada. See jääb nüüd ära. Kuna ma ei tea, kellele kaastunnet avaldada, siis jätan temaga lihtsalt hüvasti.
* * *
Üleeile tabas meid hinnshokk. Asusime teele Karlovassisse, et hankida Marionile uued jalavarjud ja kassitoitu. Sõitsime alt külast läbi, et võtta pagarist värske sai. Sealsamas hüppas autoaknast sisse Marioni tööandja väikese Manolise pea ja kuuldes, et sõidame Karlovassi, kobis tagaistmele. Poolel teel näitas, kust lõigata mööda metsateed 1,5 km.
Karlovassis saime siis hinnapommi. Kohtusime pärast omi käike Kyrios Manolisega peaväljakuäärses "eurokohvikus". Esmalt ootasime 15 minutit ettekandjat, siis veel 10 minutit tellimust. Tellimus koosnes kahest 0,33 Kreeka õllest ja ühest Nescafest. Hinne toodi 11 eurole. Isegi Manolise jaoks oli see liig. Tema kõrtsis maksab suur õlu kaks eurot, selles eurokäimlas väike neli! Tule taevas appi! No vähemalt on teada paik, kuhu enam minna pole vaja.
Selle istumise ajal seal jõudis Manolis hüpata ka kõrvalasuvasse kihlvekontorisse ja teha mõned panused jalgpalli Kreeka playoffile. Ma arvan, et see oli tema kaasatuleku peamine põhjus, kuigi ta rääkis midagi pangas käimise kohta.
Eile toodi meile suur laud ja neli tooli. Marion oli kõrtsis üleeile suud paotanud, et meil puudub kodus aialaud ja korralikud toolid. Eile olid need siis kohal, "süüdlaseks" Aaldert Hollandist, kes elab siin ka 9-10 kuud aastast. Need vedelesid tegelikult talle teadaolevalt ühe hotelli tagahoovis.
Võõrustame uue nädala alguses nüüd Aaldertit ja George'. Kuna Aaldert on taimetoitlane, tulevad lauale ilmselt täidetud baklazaanid, võibolla kala ja mingi jogurti-juustukook. Mõistagi ei saa laualt puududa krasi kokkino (kerge punavein), sest muidu George ei tule. Enne aga on vaja laud ja tool üle värvida.

No comments:

Post a Comment