Wednesday, November 3, 2010

Sügisballaad

Kui Doris jäi lõunaunne, läksime täna randa. Väljas on november juba, aga päike on kütnud pärastlõuna 25-26 kraadi kanti. Marion puhastas rannas kalmaare, mina käisin viimast korda ujumas. Kiire meeldetuletus näitas, et esimene ujumine toimus 9. märtsil, viimane niisiis pea kaheksa kuud hiljem. Idüll rannas nagu Günther Reindorffi rannaromantilisel maalil, kalapaat seekord puudus.
Tegelikult saab meie Kreeka-ballaad selleks korraks läbi. Tuleme Eestisse talvituma, nii kahju kui ka pole. Marioni ootab Eestis töö, eks minagi pean uue peatüki keerama. Siia jääb maha palju mälestusi, palju kalleid inimesi ja sügiseselt taas tärganud loodus - linnud siristavad ja muru haljendab.
Siia jääb maha ka meie kallis Freddy, tema jäi auto alla meie maja kõrval Kamposes 26. oktoobri hilisõhtul. Freddy surm oli õnneks silmapilkne. Doris küsib, kus Feddy on, meie vastame, et Feddy tudub või Feddy puhkab. Matsime kassi Ormose külje alla Velanidia randa puu alla.
Nagu nimme on viimased päevad olnud eriti kaunid, tuulevaiksed. Kalamehed toovad seetõttu palju head kala, farmerid saavad rahulikult oliivisalusid marjadest tühjendada, mõned hullud käivad ujumas. Inimesed guljaitavad Ormoses rõõmsate nägudega ringi. Ainult meie oleme kurvad.
(Usun, et Marion leiab ka aega siia mingi lõppsõna kirjutada. Tema hakkab autoga tulema alles tuleval nädalal).

3 comments:

  1. Kurb on lugeda, et pidite Samoselt lahkuma. Kreekas on praegu nii keeruline aeg, kohalikel endilgi pole tööd. Meil siin Kreetal ka järjest ekspatriaatidest sõbrad lahkuvad - Prantsusmaale, Inglismaale, üks sõbralik albaania pere lahkus just mõned nädalad tagasi. Kos'i eestlased paistavad ka kojusõidu plaane tegevat.
    Me ise oleme kah juba leppinud mõttega, et jaanuaris naaseme koju. Ehk kohtume kunagi ja vahetame nostalgilisi Kreeka-meenutusi?

    ReplyDelete
  2. See oleks üks äärmiselt lahe idee, saada kuskil Eestis Kreeka restoranis kokku ja meenutada :D

    ReplyDelete
  3. Ma kardan, et kui me Eestis Kreeka restorani läheksime, siis lõpetaksime karjakesi köögis õpetamas, kuidas TEGELIKULT kreekas sööki valmistatakse :P

    ReplyDelete