Wednesday, September 15, 2010

Meil algas koooooolllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eile oli siis Elizabethil esimene koolipaev. Paev enne oli aktus. Siis raakisin ka opetajaga, kes oli suht optimistlik. Eile siis kui jargi laksin, oli opetaja vaga roomus ja utles,et uldse mingit probleemi pole, saab aru palju vaja ja suudab end piisavalt selgeks teha. Eile koolist tulles tetas, et vaga lahe on ja kindlasti tahab seal edasi kaia ja mitte Eestisse.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Tere,
    Kas tohin paluda, et kirjutate, millised võimalused on Kreekas lapsi koolitada?
    Kas jäätegi Kreekasse elama?
    Igatahes edu ja vabandan tülitamast.

    ReplyDelete
  3. Tere
    Vabandan, et pole vahepeal internetti sattunud. Seda kas siia jääme, me veel ei tea... Kõik selgub aja jooksul.
    Aga laste koolitamine on tavaline, võrreldav meie oludega. Ainult enne lapse koolisaatmist tuleb natuke pabereid ajada. Lasta sünnitunnistus kreeka keelde tõlkida, lasta teha notariaalselt kinnitatud koopia, mingid arstipaberid - lastearst, südame- ja silmaarst jne.
    Lapsed lähevad niisiis kooli kuueselt ja esimene klass on vist pigem nagu meie nullklass. Algkool kestab kuuendani vist, edasi on gümnaasium ja lütseum. Mee saarel on ka üks kõrgkooli fiiaal, Egeuse Ülikooli üks haru. Nii et ilmtingimata ei pea edasi õppimiseks Thessalonikisse, Ateena või Kreetale minema.
    Mina usun küll, et siin saab korraliku hariduse. Ja õpetajad on vägagi osavõtlikud ning räägivad valdavalt inglise keelt, mis on meiesuguste vanematega suhtlemisel kindlasti plussiks.
    Aldo

    ReplyDelete
  4. Tänan vastuse eest,
    selline teema puudutab kindasti paljusid ja aja möödudes, kui võimalik, kirjutage palun, kuidas lapsed Kreeka koolis kohanevad, teistega läbi saavad, millised kulutused koolitamisega kaasnevad jne.

    Palju tervisi ja jaksu teile Kreeka eede avastamisel:)

    ReplyDelete