Tuesday, May 4, 2010

Dobrii uutroo, Aldo!!

Teated minu surmast või teatavat laadi hangumisest on siiski enneaegsed. Kirjutamise energia on veidike mujale suunatud vahepeal: lõpetasin suusaliidu bülletääni ja samas sain sisulise kokkuleppe ühe kirjastusega Samose raamatu asjus. Seega tuleb jaht!! Peab ainult kõvasti ajukest ragistama, kuidas Samose eepost parimal moel vormistada; et see laiali ei valguks ja omaks mingit telge.
See selleks. Vahepeal on kätte jõudnud suur suvi. Kell üheksa hommikul ujuma jne. Hollandi paar tõi Mia-Mai hommikul siia ja suundus põhjaranniku kaunitesse mägiküladesse (Manolates jmt). Peaks ka mõnipäev oma lapsed kuhugi hoiule viima, saaks ka tripid lõdvemaks lasta. Aga üllatavalt sümpaatne eesti daam on tõesti see "hollandlanna". Me pole kaugeltki igatsenud eestlaste järgi, aga kõnealune juhtum osutus meeldivaks erandiks.

*****
Kuu aja pärast peaks tomatid valmis olema, sidrun hakkab vist varem saama. Apelsin ei kanna ikka. Kartulimeri maja taga on kuidagi lopsakaks läinud ja morn perepooeg pole rohimisel ülesannete kõrgusel olnud. Ise ootan siiski kõige rohkem seda varasügist aega, mil granaatõun valmib, siis saab head mahla.
Last but not least! Juba kaks kohalikku meest on mind paadiga kalale kutsunud. Start kell 1-2 öösel, tagasi hommikul. See saab siis olema minu esimene kalalkäik kui lapsepõlve tiigikaldal urgitsemine välja arvata. Teisipäeva õhtul kella kuue paiku lasime Manolise (M. tööandja) paadi viimaks merre, miskipärast sattusin mina olema see tuuker, kes laevanina alla pakke pikkis. Rahvast oli palju, kõigil olid omad ettepanekud ja möllu jätkus; ise olin kõrini vees, hea et paat peale ei vajunud. Mage lõpp olnuks, või noh mis, on hullemaid.
Teine kalale kutsujatest - Stavros, on vana laevakapten, kel omal ajal oli "Eesti" pruut - Marusja. See on lõbus lugu, räägin teinekord. Igatahes sai kapten kõvasti võtta Maruska käest, igas mõttes. Stavro mäletas ka Mündi baari ja Vana Tallinnat shampusega (oo ei!). Karjub kaugelt tänavalt uhkelt iga päev: Dobrii veetsher, Aldo!
NB! Marion! Pane pilte blogisse palun!

No comments:

Post a Comment