Wednesday, May 19, 2010

Samosel on talv


No nii. Tundub, et me oleme täitsa teisel pool maakera. Eestis suur suvi, meil vaevu 20 kraadi sooja ja üks suur vihm ja äike. Asi kulmineerus sellega, et mina jäin haigeks. Jube mitu päeva oli kurk valus, aga siis kolm päeva tagasi sain mega kõhuvalu. Peale seda, kui 24 tundi olin ainult kõveras liikunud, sundis Aldo mind arstile minema.
Esimene üllatus oli see, et ukse taga ei pidanudki passima ja noor kreeka arts rääkis nii ilusat ja soravat inglise keelt, et tekkis kohe turvalisem tunne. Katsus kõhtu siit ja sealt, küsis paar isiklikku küsimust ja lasi võtta vereanalüüsi. Nagu Kreekas ikka, ei saa ju ometi päris ilma passimiseta. Saadeti tunnikeseks aega parajaks tegema, kuni saab analüüsi vastuse. Selle aja veetsime lapiti rannas. Tagasitulles kohtasime tervisekeskuses naabri poega oma naisega, kes uurisid, mis meil vaja, ja siis veel ühte head tuttavat, kes on seal parameedik. Tänu temale vist aeti hammasrattad kiiremini tööse ja ma sain ainult pool tundi ukse taga passida.
Kabinetis kordus sama, katsuti kõhtu ja arvati, et oleks nüüd tarvis sõita pealinna haiglasse mingitele uuringutele. Arvas, et võib olla pimesool. Kummardasin ette ja taha, tänasin ja sõitsin koju. Kinnitasin, et nii kui hakkab halvem, kutsun kiirabi. Hommikuks oli siiski hulga parem olla. Alles vaid kole nõrkus ja valus kurk.
Kui Aldo eile poodi jalutas, siis jooksis pool küla uurima, et kus on missis ja koju tulles toodi kaasa meni kissis. Mike isegi olevat lubanud mind öösel vajadusel mootorrattaga haiglasse viia:D
Tänu kallitele külalistele saan mina nüüd kõvasti puhata. Aldo tripib nendega ringi ja mina magan kodus. Hiemus kahju muidugi, et neil ilmaga üldse pole vedanud. Nagunii on nii,et Eestisse jõudes on seal soe läinud ja jätkub tavapärane kehv suusailm.

1 comment:

  1. Mine ikka arstile kui üle ei lähe.
    Jumal aitab ka kui ise aitad.Ei maksa niisama loota.
    Kuidas lapsed ja muidu?
    Kuidas kirbud elavad?

    ReplyDelete