Thursday, May 6, 2010

Kõik läheb mööda

Loomulikult oleme kõik lugenud uudiseid selle kohta, mis sünnib Ateenas. Iga süütu inimese surm on alati kahetsusväärne ja ka meil siin ei teeni mässajad pealinnas mingisugust empaatiat. Meeleavaldajad olgu, aga miks visata pommi panka, kus töötavad tavalised süütud teenistujad, sealhulgas hukkus lapseootel naine? Kokku niisiis neli inimest.
Ateena on Ateena ja sealne sotsiaalne ja rahvuslik koostis on ka pisut teine. Noored töötud, vihale aetud pensionärid, narkarid, padukommunaarid - see sümbioos annab päris tuleohtliku lõpplahenduse. Nagu näha. Üks hullemaid fakte on võibolla see, et 40-45 % inimestest elabki Ateenas. Kuidas see võimalik on, et kõigil oleks seal hea olla, et kõigil oleks töö ja kodu?
*****
Dimitrios, pizzakoopa Mike'i isa ütles, et kreeklased on kannatajad: "Me oleme harjunud palju enamagagi. Kõige halvem saab olla see, et meiesugused pisikesed ettevõtjad peame kinni taguma nomenklatuuri haaremi ja jõudeelu. Aga me jääme ellu! (We will survive!)." Teisalt ütles Dimitri, et euro kaotamine praegusel hetkel poleks kellelegi enam hea, eurot lihtsalt poleks pidanud kunagi Kreekasse tulemagi.
Aga kuulan nüüd Nautilius Pompilust edasi. Naudin seda hetke päevast, mil muu pere veel magab)) Titanik plõvjot.
PS! Lisa kell 9.36: kuulates Antsu ja tsiteerides teda (Toomas Saarepera onu Lasnamäe köögis aastal 69 kokku keevitatud biit):
"Kui sina mängiks parem pilli või kannaks armsamale lilli. Ei suuda seda sina/vaid vastikuna elad..."
Aldo

No comments:

Post a Comment