Monday, April 26, 2010

Päevade vaht


(Pildimeenutus eelmise aasta septembri lõpust. Sunflowersi Vivi ja Manolise basseini äärest).

15 aprill

Ilm muutub üha rohkem suvisemaks. Siia tulles pidime nii mõnelgi õhtul kindad kätte panema ja lapse sooja kombekasse toppima. Praegu käime juba mõnda aega iga päev seeliku ja lühikese varrukaga, õhtul alles tuleb selga panna soojem jakk, vahel ka püksid. Vihma on tulnud vaid paar korda. Pere uljamad käivad ka igapäevaselt ujumas ja väidavad, et siinne meri ei jahtuvatki kunagi maha. Kohalikud vaatavad meid kui pooletoobiseid. Neil on veel kõigil pikad püksid ja pikavarukaga pluusidel kampsunid või joped peal. Täna rääkisin hommikul tavernas kohvi juues tuttava sakslasega, kes enne elas samas majas, kus meie nüüd. Ta on kaheksa aastat siin elanud. Tuli ka peitu koleda maailma ja ebameeldivate inimesteeest. (Palus ennast blogisse voi ajakirjandusse mitte yles tahendada kuna"keegi ei tea kus ta on") Ütles, et kui tuleb suvi ja tuul puhub Aafrika poolt, siis faaak, kui palav ja raske on olla. Sooja vahest kuni 45 kraadi. Enamasti 35 ringis. Meie maja on õnneks selline, et ma arvan, et ka suvel kuumaga püsib see jahe. Samas talved pidid olema eriti niisked ja vastikud. Kraade 10 ringis, vahest ka 5. Osad puud lasevad lehed maha ja tulevad meeletud tuuled. Tuuline on ka praegu kohati.Vali tuul rikub nii mõnigi päev ilusa suveilma täielikudlt ära. Neid tuuli saime tunda ka eelmisel sügisel, kui paar nädalat siin veetsime. Päris ebameeldiv!

23 aprill.

Ilmad on niiiiii ilusad. Õues on täielik suvi. Nagu parimad ilmad eesti suves. Vesi on muidugi rõvedalt külm mulle, aga ma ikka paar korda olen proovinud. Eelkõige seepärast,et Vahemeri hoiab mõnusalt pinnal ja põhi on eriti kaunis.
Kõik oleme juba täitsa normaalselt jumekad, kuigi ei ütleks, et väga rannas vedeleksime. Paar korda nädalas tunnike umbes. Rohkem käime õhtuti. Doris on siis rahulik ja sööb salaja liiva ja kive. Plikad korjavad bethaliidasid (teokarpe). Aldo ujub...seega on see hetk päevas, kus kõik on rahul ja keegi ei nõua midagi.

Nüüd on ka kindel, et saame 10 päeva jooksul interneti. LIIN SAI PAIGALDATUD!!!! Lubasid paigaldada 10 päeva jooksul, aga läks hoopis poole vähem- uskumatu! Algul öeldi meile netifirmast Germanos, et kui liin pandud, siis 4 päeva ja net olemas. No siis kui liin tuli, siis selgus muidugi, et asi keerulisem. Nimelt saadetakse 7 päeva jooksul modem ja peale seda mingi hetk siis hakkab asi toimima. Koos liiniga saabus meile ka lauatelefon. Nii et kel võimalik kuskilt uurida, et palju siiahelistamine eesti lauatelefonilt maksab, siis laske käia ja küsige mult numbrit!Mobiilid on nüüd ka töökorras. Neid küsige ka! Muidu aga loodan ikka varsti netis ja skypes olla. Skype kasutajanimi
on Maarja.Elizabeth.

Terv,
Marion

No comments:

Post a Comment