Thursday, March 25, 2010

Sisseelamine ja suurepärane köök

* Marion kirjutas nii ja läks magama*


Mingis mõttes käib sisseelamine täitsa loomulikult. Nii kui riigipiiri ületad, tekib isu tomati, feta salati ja salami vorsti järele. Samuti on tungiv vajadus lõuna ajal magada. Doris, kes siiani magas kaks korda päevas, magab nüüd suht algusest peale korra päevas- kella poole kahest viieni. See viitab selgelt sellele, et siin maal on loodus asjad nii paika pannud ning see kõik on väga õige! Veel hakkas Doris kala sööma. Neid pisikesi, mida tavernides koos saba ja sarvedega friteeritakse ja kutsutakse menüüs smallfish´iks. Eriti maitsevad meile kõigile muidugi siinse maa pirukad. Neid on mustmiljon erinavat varianti ja need on jube head!!! Enamasti tehtud lehttaignast ja täidetud erinevate juustude ning vorstide seguga, juures erinevad kastmed. Alation need müügil soojalt. Pagariärides on hommikuti pirukate kõrval värsked krõbeda koorikuga ja ilma viilutamata saiad seesami seemnetega-meie mõiestes täielik delikatess.
Kiirtoitu armastavad nad ka palju pakkuda. Loomulikult on see hoopis teine tase. Kiirtoidukohtades müüakse erineva täidisega pitasid ja muid paksult head ja paremat täis topitud ning koha peal kiirelt valmistatud saiu. Ma olen täiesti kindel,et ma võtan vähemalt 10 kilo juurde. Aldo juba eile uuris mult kortsuskulmul, et miks ma nii paksuks olen läinud:D. Ta ise on ka paras ümarik ja no mis imestada, kui kogu aeg õlisküpsetatud kilu sööd.

Sisseeelamisest veel niipalju, et Elizabethil on nüüd kreeka sõbranna-8 aastane naabritüdruk Marjaana. Juba test päeva on hommikust alates koos. Räägivad käemärkide ja muu sarnase abil. Loodan, et sellest on abi ka keele õppimisel. Igal juhul klapivad nad suurepäraselt ja Marjaana laseb igal vabal hetkel meie uksekella. Elizabethil kaob selle peale igasugeune söögiisu ja tormab ummisjalu välja. Korjavad koos lilli, jalutavad, ronivad jne. Marjaana on väga rahulik, vaikne ja mõnus laps.
Ilmselt intelligentsete inimeste laps. Tema ema räägib vabalt reeka, inglise ja saksa keelt. Kreekas nimelt pole erinevate keelte oskamine eriti tavaline.

1 comment: