Tuesday, March 23, 2010

Kreeka meeldib Marionile


* Ütles Marion ja ärkas üles*
Siin on ikka uskumatult mõnus. Ma vahepeal vist ei saa aru sellest, aga täna hommikul vara poes võid ostmas käies tekkis eriliselt mõnus fiiling. Rahvas sebis sadamas, poe ees müüdi auto pealt juurikaid ja mingi ruupor karjus katusel kreeka viise. Kõik ütlevad juba tänaval tere ja vehivad kaugelt käega. Inimesed on ikka hoopis teistsugused ja sõbralikud. Ükspäev linnas vastassuunavööndisse sattudes juhatati mind sealt eriti sõbralikult mööda kõrvalteid tagasi, samas kui Eestis oleks ilmselt tappa näppu antud ja üle sõidetud.
Eriti huvitavad ja naljakad on need rahvustevahelised erinevused - käitumisviisid ja tavad. Põhimõtteliselt on siin võimalik suvaliselt inimest küsida ükskõik millist abi ja pea alati tullakse vastu. Selline eriti vahetu suhtlemine on mulle muidugi eriti võõras, Aldo on loomulikult omas elemendis ja tunneb kõiki küla Manoliseid.
Üks väike näide Kreeka asjaajamisest meenus...
Kui alguses veel hotellis elasime, siis otsisime korterit Ormoses. Teadsime, et siin elab üks hea inglise keelega sakslasest tädi, kes peab ühte hotelli. Lootsime temalt saada mingitki infot või kellegi kontakte. Praegune elukoht ongi puhtalt tema teene.
Sakslanna hotelli kõrvalt, suvalisest majast, küsis Aldo ja sai teada, et Birgith elab all Ormoses Trata baari teisel korrusel. Leidsime ka vastava baari üles, pärast veel kahest kohast kysimist. Seisime nõutu näoga maja ees. Tavern oli kinni. Siis kuskilt kitsast praost kobisime maja taha, kust läks pime kitsas trepp teisele korrusele. Aldo ronis kohe yles, aga koputusele ei reageeritud kuna oli eesesik ja ilmselt polnud koputust kuulda. (Birgith praadis kala). Aldo kargas loomulikult külmalt sisse ja koputas järgmisele uksele. Seest kosutus kellegi meeshääl: "ella-ella". No Aldo siis avas ukse ja kukkus seletama, et Birgith,... ooghh my vife: D ilmselt tahtis öelda, et tema naine räägiks Birgitiga.
Mina seisin all ja kuulasin kuidas Aldo teatas Birgithi abikaasale, et Birgith my vife:D ja siis kuulsin hämmingus mehehäält küsimas, et Birgit is your wife??? :D:D:D:D:D. Siis jõudsin mina ka juba üles ja silusin olukorra ära:). See vahejuhtum muidugi kelleski mingit ebamugavust ei tekitanud ja juba järgmisel hommikul saime uue koduomaniku koordinaadid.
Ma muide siiani olen kindel, et Aldo võis vabalt olukorra huvitavaks teha lihtsalt selleks, et natuke pinget tõsta. Kes Aldot tunnevad saavad vast aru..., temaga juhtub ju imeasju ja pealegi on ta täiesti süüdimatu.

Aga, et kõigil oleks ikka eri hapu olla, siis tuleb ära mainida, et hommikupooliku vedelesime rannas, kus nahk kippus ära kärssama ja oli jube palav. Mmmmmmm

2 comments:

  1. väga Aldo :)))))

    ReplyDelete
  2. Mu elu tehti sellega hapuks, et pandi desktop-i peale kreeka hetke ilmaennustus :D ja kõrval siis kohalik, irwww vahe on märkimisväärne

    ReplyDelete