Monday, March 22, 2010

Esmaspäev Karlovassis

Kohalik kapitalist (üürileandja) muutus pärast Vana Tallinnat lahkemaks, kuid ta räägib endiselt ainult kolme sõna inglise ja kahte eesti keeles.
Terve päev kulus lähimas linnas - Karlovassis interneti-asjade ajamisele. Ühenduse enda peatsesse elamisse saame (kui ta nõus on) eelmainitud Dzoodzi nimele; toogi korter kuulub talle. Aga et seal on elamine sisustamata, voodeidki pole veel sees, annab asi veel oodata. Praeguses elamises on plussiks pesumasin, mis käib ika päev. Mis me ilma selleta teeme?
Samas kuna peamiselt mustavad riideid lapsed, siis mõtlesime neile karistuseks mere ääres riietepesu. Niikuinii oleme sealkandis pool aega, täna olin suplemas ja vesi tundus 18-19. Ei oskagi öelda, olen juba karastunud, äkki vähem.
KARLOVASSIS.
Triivisime oma masina ühele kaubatänavatest ja leidsime peagi kohaliku Experti poe, üsna juhuslik valik. Taktikalistel kaalutlustel läks asju ajama seelikus Marion, ise jalutasin lastega mujal. Pärast 1 tund ja 15 kestnud tööd poes, mille jooksul 40ndates müüja istus kerge nearatuse saatel toolil, pani suhu pläru pläru järel ja näppis 7 a vana läptoppi ja küsis kas me oleme Ungarist???, oli kompjuuter töökorras. Marion näris kõikseeaeg küüsi ja lootis et arve maksmiseks piisab taskus olevast 50 eurost (telefone meil veel pole). Härra küsis siiski vaid viis eurot (sic!). Seda ei tasu käsitleda Lonely Planeti ametliku hinnana nagu te juba aru saite.
Lähen nüüd üht võlga maksma. Ahjaa, eile oli kohalikus kõrtsis tõsine koosolek. Siin Ormoses pannakse suvel kinni (või koondatakse enamus) tsemendi-kipsitehase töötajaid. Jäi siiski mulje, et kõlasid viimaks ka positiivsed noodid, et kõik pole kadunud. läksin ene lõppu koju, sest samal ajal mängisid Panathinaikos-Olympiakos.

No comments:

Post a Comment